Veelgestelde vragen

Algemeen
Voor wie is een reisplan van wereldmatch?

Voor iedereen die houd van reizen en graag zelfstandig wilt reizen. Tijd en geld wil besparen met het uitzoeken van de reis en niet wilt boeken via een reisorganisatie. Meer over wereldmatch.

Wat kan ik verwachten van het reisplan?

Een uitgebreid reisplan volledig toegespitst op jouw wensen, ideeën en budget.

Wat zit er sowieso in het reisplan?

  • Uitgebreide uitgestippelde route
  • Beste reisopties naar de bestemming (vliegtuig, bus, trein etc.)
  • Beste reisopties op de bestemming
  • Cultuurinformatie – waar dien je rekening mee te houden?
  • Beschrijving wat er te doen en te zien is per bestemming (must see’s en bijzondere plekken)
  • Voorbereidingstips voor jouw reis (visa, vaccinaties, inpaklijst)
  • Boekingsinstructies waarmee jij jouw reis zelfstandig kunt boeken.

Meer informatie over de inhoud en de prijzen vind je hier.

Is de reis geheel op maat zoals ik dat wil of heb ik te maken met pakketten en bouwstenen waar ik uit moet kiezen?

Een reisplan bij wereldmatch is geheel op maat. Alles is mogelijk en je hoeft niet te kiezen tussen vaste pakketten of bouwstenen.

Wie regelt het boeken van mijn reis?

Dit doe jij zelf. De stap om te boeken is de stap van het maken van jouw droomreis. Belangrijk en mooi om dit dus zelf te doen! In het reisplan dat ik voor jou maak vind je uitgebreide boekingsinstructies die je kunt volgen voor het boeken van jouw reis. Hierdoor weet je precies wat je moet boeken. Toch liever hulp? Door middel van een online gesprek via skype kan ik jou door het boekingsproces heen helpen terwijl jij zelf de boeking doet! Kosten voor deze hulp bedraagt: €60,- .

Hoelang duurt het voor ik mijn reisplan ontvang en kan ik deze nog aanpassen?

Na (indien van toepassing) het persoonlijk gesprek ga ik aan de slag met jouw reisplan. Binnen 21 dagen ontvang je jouw conceptversie van het reisplan. Vervolgens kun jij nog aanpassingen doorgeven waarna ik aan de slag ga voor jouw definitieve reisplan die je binnen 5 dagen zult ontvangen. Meer over de werkwijze van Wereldmatch vind je hier. Mocht het langer duren dan de aangegeven aantal dagen wordt dit van te voren aangegeven.

Waar kan ik terecht als ik tijdens mijn rondreis er niet helemaal uit kom?

Bij een rondreis op maat kun jij ten alle tijden vanaf jouw reis contact opnemen met Wereldmatch. Wereldmatch kan jou helpen aan de laatste informatie en wellicht verder helpen tijdens jouw reis.

Zijn alle tips van Wereldmatch in het reisplan over de bestemming uniek?

Er zijn zoveel mensen die reizen en hun tips delen dat niet alle tips meer uniek zullen zijn. Wereldmatch probeert in het reisplan tips te geven die zoveel mogelijk aansluiten bij jouw interesses die je eerder hebt aangegeven. Dit zal een afwisseling zijn met bekende bezienswaardigheden en onbekende, lokale plekken. De tips geven jouw een idee wat je op de bestemming kunt doen en scheelt jouw vele uren lezen en speuren op het internet.

Investering & Kosten
Waarom betaal ik bij Wereldmatch voor een reisplan terwijl diverse reisorganisaties deze gratis maken?

In ieder reisplan van Wereldmatch vind je een globale schatting van de totale kosten van de reis. Wanneer je deze kosten vergelijkt met een eenzelfde soort reis bij een reisorganisatie zul je zien dat er een verschil te vinden is tussen de bedragen. Reisorganisaties willen natuurlijk winst maken en hebben daarnaast kosten als het kantoor en het personeel. Deze factoren zullen bijdragen aan de (hogere) prijs die je moet betalen wanneer je boekt bij een reisorganisatie. Factoren die bij Wereldmatch niet van toepassing zijn. Daarnaast bestaat een gratis reisadvies vaak uit een standaard route inclusief een vast aantal bouwstenen. Bij Wereldmatch wordt er een reisplan geschreven die totaal aansluit bij jouw wensen, ideeën en budget. Ieder reisplan is dus uniek. In het uitpuzzelen van jouw ideale reis gaat veel tijd zitten, ik reken daarom een vaste investeringsprijs voor jouw reisplan op maat. Deze investering opgeteld bij de globale schatting van de kosten van jouw reis zal je zeer waarschijnlijk nog steeds een besparing opleveren ten opzichte van de kosten van een zelfde soort reis bij een reisorganisatie. Vergeet daarbij niet de tijd van het zelf uitzoeken dat jij bespaart.  En daarbij een prachtige persoonlijke reis die volledig aansluit op jouw wensen.

Ik heb een reis gezien die mij leuk lijkt bij een reisorganisatie maar ik vind de prijs te hoog, kan jij dat goedkoper?

Heb je een leuke reis gezien bij een reisorganisatie die je wel zou willen maken? Geef het bij mij aan en ik kijk wat ik voor jou kan betekenen. De kans is groot dat ik dezelfde reis voor jou kan uitpuzzelen voor een lager bedrag. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw wensen en eisen.

Wat zijn de kosten voor mij naast de prijzen op de website?

Naast de prijs die je betaalt voor het maken van het reisplan betaal je verder niets aan wereldmatch. Wereldmatch boekt de reis niet voor jou en dus bepaal jij zelf welke uitgaven jij uiteindelijk wel of niet maakt tijdens het boeken van jouw reis.

Ben ik altijd goedkoper uit voor mijn reis wanneer jij een reisplan voor mij uitpuzzelt?

De kans is groot maar je hoeft niet altijd goedkoper uit te zijn met een reisplan van Wereldmatch. De besparing en de hoeveelheid daarvan is afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap, de comfort en luxe van de accommodatie, het seizoen waarin je reist en de gekozen luchtvaart- en/of autoverhuurbedrijven. Zo is bijvoorbeeld met z’n tweeën in een tweepersoonskamer in een accommodatie goedkoper omdat je de kosten kunt delen dan wanneer je hier in je eentje zult slapen.

Betaal ik commissie aan jou wanneer ik een accommodatie of vlucht boek?

Nee. De investering van het reisplan is ook de daadwerkelijke prijs. Hier komt niets bij en gaat ook niets af (uitzonderingen daar gelaten). Je betaalt geen commissie en boekt daarnaast de reis ook geheel zelf zodat je zelf kunt kiezen waar jij boekt en wanneer.

 

Wereldmatch is lid van het partnerprogramma van Booking.com en Agoda.com. Hierbij is het mogelijk dat Wereldmatch een commissie ontvangt over boekingen die op Booking.com of Agoda.com worden gedaan, wanneer de website is bereikt via een link vanuit het reisplan of de website van Wereldmatch. Hier merk jij niets van en betaal jij ook niets extra’s voor. Je kunt er vanuit gaan dat Wereldmatch alleen een link naar een website van een accommodatie plaatst in het reisplan wanneer dit ook de beste en goedkoopste optie is. Hier wordt goede research naar gedaan. Wel kunnen prijzen voor accommodaties per dag verschillen en veranderen, ook wanneer jij het reisplan van Wereldmatch al ontvangen hebt.

Accommodatie & vervoer
Wat voor accommodaties adviseert Wereldmatch in het reisplan?

Het reisplan van Wereldmatch bestaat onder andere uit accommodatie opties. Dit kunnen alle soorten accommodaties zijn. Jouw keuze geef je door in het aanvraagformulier en bespreken wij (indien van toepassing) in een persoonlijk gesprek. Denk aan: hotel, hostel, guesthouse, homestay, camping of appartement etc.. Ook (realistische) eisen waar voor jou een accommodatie aan dient te voldoen wordt rekening mee gehouden. Wereldmatch zoekt op diverse websites naar de juiste en geschikte accommodatie voor jouw bestemming. Dit kan een verzamelwebsite zijn als booking.com, agoda.com, hotels.com, of juist bij een accommodatie zelf of bij een website als Airbnb. De beste en/of goedkoopste optie voor jou zal je altijd terugvinden in het reisplan. Wel kunnen prijzen voor accommodaties per dag verschillen en veranderen, ook wanneer jij het reisplan van Wereldmatch al ontvangen hebt.

Wat voor vervoer naar de bestemming toe adviseert Wereldmatch in het reisplan?

In het reisplan van Wereldmatch zijn vervoersopties naar jouw bestemming te vinden die aansluiten op jouw aanvraag. Wil jij met het vliegtuig, trein, bus of met een ander vervoersmiddel naar jouw bestemming? Wereldmatch zoekt de beste, snelste en/of goedkoopste opties en vermeld deze in het reisplan inclusief waar je deze het beste kan boeken en hoe.

Hoe werkt het met het vervoer op de bestemming?

Doordat je zelfstandig op reis gaat staat er geen busje klaar waar je telkens weer in kunt springen. Je reist zelfstandig met lokaal vervoer dat beschikbaar is. In het reisplan van Wereldmatch geef ik een handleiding hoe je het beste van plek naar plek kunt komen, hoeveel het ongeveer zou moeten kosten en waar je een kaartje kunt kopen en hoe. Lokaal vervoer is namelijk vaak niet vooraf en thuis al te boeken. Wanneer dit wel het geval is zal dit ook uiteraard vermeld worden in het reisplan inclusief boekingsinstructies.

Michelle_laptop_wereldmatch_foto
Heb jij een vraag? Staat jou vraag er niet bij of wil je wat aanvullende informatie?
Neem dan zeker contact met mij op!