Myanmar-ervaringen-lokalebevolking

Reizen door Myanmar: reiservaringen op een rij

Heb jij het idee om naar Myanmar op reis te gaan? Zeker doen! Ik ben fan van dit mooie land maar hoe fijn is het om ook persoonlijke reiservaringen van eerdere avonturiers te lezen? Wat vonden zij van dit land? Ik heb daarom meerdere reizigers gevraagd om hun persoonlijke reiservaring te delen over hun reis door Myanmar. Ben jij benieuwd naar hun mening over reizen door Myanmar? In dit artikel vind je ze op een rij.

“Myanmar is nog erg puur”

Wij (Ydwer en Monique van GlobeHopper) hebben 4 weken met een backpack door Myanmar gereisd als onderdeel van onze wereldreis van 1 jaar. Het land heeft ons op allerlei manieren verrast. Heel authentiek, erg vriendelijke bevolking, prachtige natuur en je kunt er fantastische hikes maken. Vooral de trektocht van Kalaw naar Inle Lake en de trekking met een gids rondom Hsipaw waren indrukwekkend. We reisden als stel samen en hebben ons zeker niet onveilig gevoeld. Dat komt mede doordat je als reiziger niet in het noorden komt, waar de situatie wat minder prettig is. Maar daar merk je zelf niets van zolang je op de ‘backpackroutes’ blijft.
Myanmar is nog erg puur en daardoor echt een land dat je moet bezoeken voordat het wordt ‘platgelopen’ door toeristen. Maar houd er wel rekening mee dat reizen er ook vermoeiend kan zijn. Wij kwamen veel backpackers tegen die met de nachtbus van A naar B gingen, maar geven zelf altijd de voorkeur aan het reizen met lokale bussen; overdag tussen de locals. Dat is een geweldige ervaring; tussen de kippen, mensen die uit de bus hangen, Birmese soapseries die vertoond worden op mini-tv’tjes voorin de bus, locals die met je proberen te kletsen maar geen Engels spreken… echt heel leuk. Alleen zo’n busreis duurt oorspronkelijk bijvoorbeeld 6 uur, maar kan zomaar oplopen tot een reis van 9 uur omdat er heel veel gestopt wordt onderweg. Dan kom je wel gesloopt aan op je eindbestemming, dat is dus iets om rekening mee te houden tijdens het plannen van jouw reis! Maar dat is het helemaal waard.

Reisperiode: 2017  –  Reissamenstelling: Koppel (man/vrouw)  –  Backpacken
Meer lezen over de avonturen in Myanmar van Ydwer & Monique? Kijk dan op GlobeHopper.nl

Ervaringen-myanmar-natuur

“Ik kan Myanmar niet anders dan aanraden om absoluut naar toe te reizen”

Myanmar stond al jaren op mijn bucketlist en in 2018 besloot ik samen met mijn nichtje de reis te gaan maken. Als voorbereiding heb ik mij proberen zo goed mogelijk in te lezen door de artikelen en reisverslagen die van andere backpackers te vinden zijn. Het reizen in het algemeen door Myanmar hebben wij als zeer prettig ervaren. Door het land zijn er hele goede VIP bussen te vinden. Wel handig om een dikke jas mee te nemen want de airco staat op vriesstand! Tijdens de reis hebben wij ons geen moment onveilig of angstig gevoeld. De lokale bevolking is zeer vriendelijk en hulpvaardig. Ik kan Myanmar niet anders dan aanraden om absoluut naar toe te reizen. Het is een land dat bezaait is met pagodes en een zee van tempels. Een land met goud bedekte Boeddhabeelden die fonkelen in het zonlicht. Een land met rood en roze geklede monniken die het straatbeeld kleuren. Een land dat zo arm is en waar de rijkdom van het boeddhisme zo aanwezig is. Een land waar de toeristen nog zeer schaars zijn. Een land waar het pure Azië nog overal terug te vinden is. Een land waar wij eigenlijk veel te kort waren. Mocht je dit mooie land bezoeken probeer dan zeker Dawei in je reisplanning toe te voegen. Een van de leukste herinneringen is achterop een brommertje naar Paradise beach ten zuiden van Dawei. Maar ook over land reizen van Kanchanaburi Thailand naar Dawei in Myanmar is een hele leuke ervaring. Wie besluit door Myanmar te reizen, komt terecht in een fascinerend land.

Reisperiode: 2017  –  Reissamenstelling: Tante (58 jaar) & Nicht (23 jaar) –  Backpacken

Ervaringen-myanmar-yangon

Dit artikel zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe ervaringen van andere reizigers. Ben je nieuwsgierig? Houd dit artikel dan in de gaten! Wil jij jouw ervaring delen na jouw reis door Bolivia? Positief of negatief. Stuur mij dan zeker een berichtje.

Over mij

Ik ben Michelle en jouw persoonlijke reisassistent. Ik wil jou met mijn passie voor reizen, culturen en de wereld inspireren om op avontuur te gaan! Met Wereldmatch maak ik van jouw reisidee een persoonlijk uitgebreid reisplan op maat en neem ik het dagen zoeken naar de leukste plekjes en de beste deals voor je uit handen zodat jij vervolgens snel en gemakkelijk met de juiste instructies jouw unieke reis kunt boeken. Lees hier meer over mij.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.