Over mij

Passie

Toen ik als klein meisje voor het eerst op Schiphol kwam om mijn oma op te halen van haar reis in Nieuw-Zeeland ging er een wereld voor mij open. Er was veel meer buiten Nederland! En na de foto’s van mijn oma en de prachtige schelpen als souvenir was ik verkocht. “IK ga de wereld rondreizen!” was het enige wat ik zei als mensen mij vroegen wat ik later wilde doen als ik groot ben. Inmiddels ben ik nog steeds “maar” 1.68 meter maar mijn grote passie voor reizen was al vroeg ontstaan.

 

Mijn passie voor reizen groeide door met de familievakanties binnen Europa. Ik speurde het hele internet af voor de leukste dingen om te doen en te zien en nam keer op keer een boekwerk aan ideeën mee. Het liefst de verborgen plekjes tussen de locals, lokale markten en fantastische uitzichtplekken in de natuur of een stad.

Michelle_bolivia
interrail_zomer2012

Eerste vakantie zonder ouders

Waar de meeste leeftijdsgenoten bij een eerste vakantie zonder ouders kozen voor een feestbestemming als Salou, Chersonissos  of Sunny Beach koos ik ervoor om samen met een vriendin op een avontuurlijke reis te gaan. Met voor het eerst een (véél te zware) backpack op mijn rug interrailen door Europa. Losse vluchten geboekt, open treintickets gekocht, route uitgestippeld en een accommodatie voor de eerste nacht. Dit was pas één groot feest! En hoewel ik van te voren dacht dat ik nooit het type backpack op mijn rug zou worden; was ik: jawel, verkocht!

Een passende studie

De opleiding management toerisme in Breda was dan ook eigenlijk niet meer dan een logische keuze. Ik leerde over een breder aspect van toerisme en kan inmiddels nooit meer op vakantie of op reis zonder een bepaalde toerisme blik. En geniet daarom naast de toeristische trekpleisters ook juist van de rustige plekken zonder al te veel (Nederlandse) toeristen. Tussen de studie door speurde ik het internet af voor de beste deals om meer van Europa te ontdekken. De wereld buiten Europa moest nog even op mij wachten maar in mijn derde jaar van de opleiding was het eindelijk tijd voor mijn eerste verre reis met een prachtige studiereis door Vietnam. Als ik nog niet verkocht was aan het reizen en ontdekken dan was ik het na deze reis zeker wel!

Vietnam_halongbay
Bolivia_saltlake

Op droomreis

In februari 2016 gaan mijn vriend en ik dan ook één van de droomreizen waarmaken. Wij pakken onze backpacks en reizen voor 5 maanden door het fantastische en prachtige Zuid-Amerika. Met alleen een retourticket, de eerste week accommodatie (om uit te rusten) en een hele globale route was dit absoluut een geweldige reis en de beste beslissing ooit. En mijn reislust, passie en enthousiasme voor reizen is er absoluut niet minder op geworden, oftewel geïnfecteerd met het hele heftige, bijna niet te genezen, reisvirus.

De wensenlijst van en de dromen over de te bezoeken landen groeit namelijk nog steeds. Er is nog zoveel moois te ontdekken en te zien in de wereld. “I haven’t been everywhere, but it’s on my list.” – Susan Sontag  is een quote op mijn lijf geschreven.

En nu help ik jou!

Met mijn passie voor reizen en de wereld en ervaringen wil ik jou helpen om jouw reisidee uit te werken. Door middel van jouw wensen en budget speur ik het internet af en puzzel ik het perfecte reisplan voor jou in elkaar. Binnen of buiten Europa, kort of lang, met of zonder de geliefde backpack. Alles is mogelijk! En omdat een reis of vakantie voor mij bij het boeken begint boek jij je eigen reis of vakantie, met de juiste instructies van mijn kant, zelf. Een extra beleving en een mega vette start van jouw mooie reis of vakantie zonder de zorgen dat je zelf het hele internet moet afspeuren!

 

Michelle_overmij