Reisbudget-Argentinië-Wereldmatch

Budget Argentinië – Wat kost reizen in Argentinië?

Wat kost een rondreis door Argentinië? Tijdens de reizen die ik maak (voornamelijk samen met mijn vriend Bart) houd ik altijd nauwkeurig de uitgaven bij. Ik vind het fijn om precies te weten hoeveel geld eruit gaat tijdens zo een reis en waar aan. Handig om terug te kijken maar ook heel handig om jullie een idee te geven waar je rekening mee kunt houden wanneer je op reis wilt. In dit artikel zet ik onze uitgaven van de rondreis van 4,5 week (35 dagen) door Argentinië op een rij en laat ik zien hoeveel zo een reis nu eigenlijk kost. Wellicht kun je zo zelf gemakkelijker jouw reisbudget en spaardoel voor Argentinië bepalen!

Reisbudget voor Argentinië

De kosten van de reis houd ik bij in een excelbestand ingedeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn: accommodaties, eten en drinken (inclusief boodschappen), excursies en entreeprijzen, vervoer ter plaatse en overige kosten. Alle genoemde bedragen in het artikel zijn in totaal voor 2 personen. In totaal zijn wij 35 dagen in Argentinië gebleven als onderdeel van een langere reis door diverse landen in Zuid-Amerika in 2016.

De kosten voor accommodaties in Argentinië

Onder deze categorie vallen alle slaapplekken. Wij kiezen vaak voor comfortabele budget accommodaties. Onze voorkeur gaat uit naar een privé tweepersoonskamer met badkamer maar er zit ook regelmatig een tweepersoonskamer tussen zonder eigen badkamer.

In Argentinië hebben wij meerdere keren gebruik gemaakt van Airbnb zodat wij de beschikking hadden over een eigen keuken en kosten konden besparen door eigen maaltijden te koken. Ook is in Argentinië een slaapzaal (dorm) in een hostel een keer voorgekomen toen een tweepersoonskamer ver buiten budget bleek, dit was het geval in Patagonië. In totaal hebben wij in Argentinië in 11 verschillende accommodaties geslapen verdeeld over 28 nachten. Ook brachten wij 5 nachten door in een nachtbus, deze kosten zijn verrekend bij de categorie vervoer.

De kosten voor accommodaties in Argentinië
Totale kosten accommodaties voor 2 personen
€ 837,69
Gemiddeld per nacht
€ 29,92

De kosten voor eten & drinken in Argentinië

Onder deze categorie vallen alle maaltijden per dag en de boodschappen uitgaven.

Tijdens onze reis door Argentinië hebben wij regelmatig zelf gekookt om kosten te besparen want Argentinië is een vrij duur land. Op eten kun je dan onder andere het makkelijkste besparen. Maar we hebben natuurlijk ook absoluut de Argentijnse keuken geproefd waaronder verrukkelijke empanadas, typische Argentijnse steak, af en toe een ijsje genomen en vergeet niet de heerlijke wijnen waar we regelmatig wat glazen van hebben gedronken.

De kosten voor eten & drinken in Argentinië
Totale kosten eten & drinken voor 2 personen
€ 661,54
Gemiddeld per dag
€ 18,90

De kosten voor excursies en entreeprijzen in Argentinië

Onder deze categorie vallen alle excursies, geboekte tours en entreeprijzen. Excursies kiezen wij voornamelijk op goed gevoel maar ook de prijs speelt zeker mee. Verstandig is om reviews te lezen en te ‘shoppen’ langs de (vaak) vele aanbieders.

Argentinië kan vrij prijzig zijn op het gebied van excursies. Voor vele natuurparken en natuurgebieden moet er een entreeprijs betaald worden. Sommige gebieden zijn daarnaast moeilijk zelfstandig te bezoeken waardoor je bijna verplicht bent om een excursie te boeken als je het niet wilt missen.                       Een overzicht van de uitstapjes die wij hebben gedaan:

  • Hop on Hop off bus Buenos Aires
  • Tangoles Buenos Aires
  • Excursie en entreeticket Peninsula Valdés
  • Entreeticket en vervoer Perito Moreno Gletsjer
  • Entreeticket Lago Puelo
  • Excursie Cerro Tronado
  • Wijnproeverijen
De kosten voor excursies en entreeprijzen in Argentinië
Totale kosten excursies en entreeprijzen voor 2 personen
€ 533,59
Gemiddeld per dag
€ 15,25

De kosten voor vervoer in Argentinië

Onder deze categorie valt al het vervoer dat heeft plaatsgevonden binnen Argentinië.

Vervoer in Argentinië is prijzig en is dan ook de grootste kostenpost geweest van ons budget. In Argentinië is het voornaamste vervoersmiddel de bus. Er rijden verschillende grote maatschappijen op diverse routes door het land. De grootste afstanden deden wij met zeer comfortabele nachtbussen (5x). Maar de prijzen voor de lange afstanden lopen flink op. Deze bussen zijn goed online te boeken of wij haalden de tickets enkele dagen van tevoren op het busstation.

In steden namen wij, wanneer we al onze spullen bij ons hadden en het busstation afgelegen lag, soms een taxi om bij de accommodatie te komen. Verder hebben wij voornamelijk heel veel gelopen. In Buenos Aires maakten we regelmatig gebruik van de betaalbare metro. En daarnaast hebben we in Noord-Argentinië een auto gehuurd voor een roadtrip van 5 dagen. Iets wat wij enorm graag wilden doen maar niet echt budgetproof is in Argentinië. Wanneer je andere reizigers kunt vinden kun je de kosten delen en wordt dit absoluut lager! Helaas waren er weinig andere reizigers te vinden toen wij dit wilde gaan ondernemen maar het was het absoluut waard.

De kosten voor vervoer in Argentinië
Totale kosten vervoer voor 2 personen
€ 1294,69
Gemiddeld per dag
€ 36,99

Totale budget Argentinië: wat kost een reis door Argentinië?

Wat kost nu een rondreis van 4,5 week door Argentinië? Als we alle eerder besproken categorieën en bijbehorende bedragen bij elkaar optellen komen we op het volgende totale bedrag uit. Het bedrag is een totaal bedrag voor 35 dagen rondreizen door Argentinië met 2 personen:

Totale uitgaven & reisbudget per dag voor Argentinië
Totale uitgaven voor 2 personen
€ 3327,51
Gemiddeld per dag
€ 95,07
Gemiddeld per dag per persoon
€ 47,54

Overige kosten

Goed om te weten is dat een paar uitgaven niet zijn meegenomen in de bovenstaande berekeningen.

   Vanuit Brazilië zijn wij over land naar Argentinië gereisd. Hierdoor hebben wij ons vliegticket naar Zuid-Amerika niet meegerekend in het reisbudget van Argentinië.

  De Iguazu watervallen hebben wij gedaan als uitstapje vanuit onze accommodatie aan de Braziliaanse kant en zijn daarom niet meegenomen in de kosten van Argentinië. Voor dit uitstapje hebben wij inclusief vervoer en een boottocht bij de watervallen in totaal €62 uitgegeven.

   Pintransactiekosten bank Argentinië + bank Nederland: €141,67 (totaal 2 personen). Geld opnemen is prijzig in Argentinië door een maximum bedrag dat je vanuit de banken in Argentinië steeds maar mag opnemen en de toeslag die daar op wordt berekend door de Argentijnse bank. Handig is om vooraf te onderzoeken wat voor jou de goedkoopste manier is om geld op te nemen.

De conclusie

Voor Argentinië hadden wij een reisbudget ingesteld van ongeveer €50 per persoon per dag. Ondanks dat Argentinië één van de duurste landen van Zuid-Amerika is zijn we binnen dit budget gebleven zonder dat we het idee hebben dingen te hebben moeten overslaan. Wij hebben proberen te besparen door regelmatig zelf te koken maar hebben verder fatsoenlijk en comfortabel gereisd, in fijne accommodaties geslapen en tegelijkertijd veel gezien van dit mooie land.

Natuurlijk hangen de uitgaven samen met de periode waarin je reist, de manier waarop je reist en de keuzes die je zelf maakt. Een reis kun je altijd duurder of goedkoper maken door bepaalde dingen juist wel of niet te doen.

bariloche-argentinië-budget-argentinië-wereldmatch

Vallen de kosten van reizen in Argentinië je mee of tegen?

  Deze reis is gemaakt in 2016. Ik heb recent onderzoek gedaan (maart 2020) en gezien dat de busprijzen op de door ons gemaakte routes vrijwel gelijk zijn gebleven. Wel lijken enkele entreeprijzen en tours in prijs te zijn gestegen. Met dit budgetartikel wil ik je voornamelijk een handvat geven over de inschatting die ongeveer moet maken. Belangrijk in je reisvoorbereiding en het bepalen van je budget om rekening te houden met het feit dat prijzen kunnen veranderen. Mocht je grote prijsverschillen meemaken, laat het mij zeker weten. 

Over mij

Ik ben Michelle en jouw persoonlijke reisassistent. Ik wil jou met mijn passie voor reizen, culturen en de wereld inspireren om op avontuur te gaan! Met Wereldmatch maak ik van jouw reisidee een persoonlijk uitgebreid reisplan op maat en neem ik het dagen zoeken naar de leukste plekjes en de beste deals voor je uit handen zodat jij vervolgens snel en gemakkelijk met de juiste instructies jouw unieke reis kunt boeken. Lees hier meer over mij.

Ook leuk om te lezen
[qode_elements_holder number_of_columns=”one_column”][qode_elements_holder_item horizontal_alignment=”center” advanced_animations=”no”]
[/qode_elements_holder_item][/qode_elements_holder]

Wil je weten of een reis naar Argentinië iets voor jou is?

Meld je aan voor een gratis inspiratiegesprek!

Samen kijken we of Argentinië past bij jouw wensen en budget. In een inspiratiegesprek kun je daarnaast op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met mij en Wereldmatch.

Geen reactie's

Geef een reactie